DA BULLČKI NE BODO LAČNI, BO POSKRBEL ČISTO POSEBEN SPONZOR LAČEN KOT PES

ZAKAJ LAČEN KOT PES?

Prosim ustavimo se že pri imenu LAČEN KOT PES, če kdo to razumemo, smo to lastniki bulkčov, če to ni eno super ime potem pa tudi. Mislimo, da že samo ime dosti pove, da njihove ideje nimajo meja. In kdo drug ne bi bil bolj primeren kot bullčki, da degostirajo najbolj posebne pasje testenine, narejene izpod rok najbolj cool sponzorja Lačen kot pes.  Seveda, so testenini narejene v Sloveniji, kar je še dodaten plus. Poglejte na njihovo spletno stran in ne bo vam žal, to mora probati vsak bull gurman. Kdo stoji za njimi, kakšna je njihova zgodba pa si preberite v naši objavi.

KDO STOJI ZA TEMI ČUDŽNIMI TESTENINAMI, KI SO SUPER ZA VAŠEGA PSA?

Sva Urška in Matevž, študenta, ki nama je skupnih veliko stvari. Prva je ta, da sva brat in sestra, po starosti se razlikujeva le za dobro leto. Že ta podatek vam pove, da se morava precej dobro poznati in res je, skozi čas, ki sva ga preživela skupaj v odraščanju in sedaj v druženju, se poznava tako dobro, da si lahko popolnoma zaupava, drug drugemu brez težav poveva svoje mnenje in si pomagava. Vse to pa se še posebej kaže pri najinem delu v družinskem podjetju Šili testenine, del katerega sva že dobrih pet let od nastanka podjetja. Z izdelovanjem domačih testenin je sicer začel najin oče, ki je iz svojega »gušta« po domačnosti, tiste pristne ljubezni do hrane in velikega zanimanja za testenine začel z izdelovanjem testenin, midva pa sva ga zagnano opazovala in se od njega spretno učila. Brez budnega očesa in pomoči mame seveda tudi ni šlo, tako, da je vsak od nas štirih prispeval svoj delček in nastalo je družinsko podjetje, ki zdaj raste skupaj z nami. Naši izdelki so popolnoma naravni, brez dodanih barvil in konzervansov, bazirajo pa na izredno kvalitetnem pšeničnem zdrobu durum in slovenskih jajcih proste reje. Prednost je tudi v tem, da testenine sušimo naravno in tako ohranijo tisti pristni okus in vonj po domačnosti. Ker imava v podjetju podobne cilje, ker sva dobra ekipa in ker sva po naravi oba zelo kreativna, sva si že dalj časa želela ustvariti čisto svoj projekt, ki bi bil posvečen kužkom

Zakaj ravno testenine?

Ajki sva namreč želela ponuditi bolj zdravo alternativo pasjim briketom. Ugotovila sva, da na trgu dietne prehrane za pse v obliki testenin še ni. Ker pa nisva imela ustreznega znanja, sva za pomoč prosila najinega dobrega prijatelja veterinarja Nejca, ki naju je takoj povezal z veterino Zamba. Najina prva ideja je bila narediti testenine iz ajdove, pirine ali polnozrnate moke, vendar sva od veterinarjev izvedela, da je gluten, ki se ga tudi iz teh mok ne da izključiti za pse dnevno izredno škodljiv, saj ga zelo težko prebavljajo in še več, če ga uživajo v prevelikih količinah, lahko vse to vodi v težke bolezni, kar pa si seveda lastniki psov ne želimo. Poleg tega, pa psom, ki težko prebavljajo žita sploh nebi rešila težav. Ogromno psov, ki jih sprejmejo v veterini je tudi alergikov na žita ali pa imajo sladkorno bolezen in ostale bolezni povezane s črevesjem in prebavo, tako da testenine iz bele moke za njih absolutno odpadejo..

Če lahko ljudje uživamo v zdravih testeninah, zakaj te možnosti ne bi dala tudi psom?

Takoj sva šla v akcijo za pravilnimi sestavinami. Morala sva poiskati brezglutenske moke, ki so lažje prebavljive in največje vprašanje, s katerim sva se ubadala je bilo, kako najti prave sestavine in pravo razmerje za nadomestitev glutena.
Po več neuspelih poizkusih in mesecih testiranja nama je končno uspelo. Izdelala sva pravi recept za testenine in tako dobila osnovo iz dveh psom primernim mok ter slovenskih jajc. Imela sva osnovo, ne pa tudi nekaterih zdravih prehranskih vrednosti, zato sva šla še dlje in se odločila, da bova v testenine dodala tudi zelenjavo, s katero psi dobijo ostale potrebne vitamine in minerale.

IN TAKO SO NASTALI ČISTO POSEBNI TESTENINI......

DIETKO pasje testenine so 100% naravne testenine, prilagojene pasjemu prebavnemu traktu.
V testo je vmešan timijan, ki lajša prebavo, razkužuje črevesje ter deluje preventivno proti črevesnim zajedavcem.
Testenine služijo kot bolj zdrava alternativa pasji briketirani hrani, lahko so dietna hrana za bolne pse, pse z različnimi alergijskimi obolenji ali pse s prebavnimi težavami. Niso termično obdelane, sušijo se do 48 h na naraven način, zaradi česar se ohrani intenzivnost vonja in okusa. 

SESTAVA: Riževa moka, krompirjevi kosmiči, jajca pašne reje (24%), timijan  

UPORABA: Svojemu psu jih ponudite kot dopolnilno hrano v kombinaciji z različnimi vrstami mesa in zelenjave ali pa kot samostojen dietni obrok. 

NAVODILA ZA HRANJENJE:  

Testenine kuhajte 1 min v vreli vodi in jih odcedite. Psu ponudite ohlajene testenine in dodajte izbrane dodatke (priporočamo hranjenje skupaj z mesom ali zelenjavo). Za dietni učinek psu ponudite testenine brez dodatkov.  Dnevna potreba se razlikuje glede na pasmo, aktivnosti in starost vašega psa. 

OPIS:
Pasje testenine ŽUPCA so 100% naravne testenine, prilagojene pasjemu prebavnemu traku, saj ne vsebujejo glutena. Izdelane so iz riževe in krompirjeve moke ter svežih slovenskih jajc pašne reje.
V testo je vmešan timijan, ki lajša prebavo, razkužuje črevesje ter deluje preventivno proti črevesnim zajedavcem. Testenine služijo kot zdrava alternativa pasjim briketom, lahko so dietna hrana za bolne pse, pse z različnimi alergijskimi obolenji ali pse s prebavnimi težavami.
Niso termično obdelane, sušijo se le na naraven način.

SESTAVA: Riževa moka, krompirjevi kosmiči, jajca pašne reje, jušna zelenjava (peteršilj, korenček, luštrek, pastinak)

UPORABA: Svojemu psu jih lahko ponudite kot dopolnilno hrano v kombinaciji z različnimi vrstami mesa in zelenjave ali pa kot samostojen dietni obrok.

NAVODILA ZA HRANJENJE:  

Testenine kuhajte 1 min v vreli vodi in jih odcedite. Psu ponudite ohlajene testenine in dodajte izbrane dodatke (priporočamo hranjenje skupaj z mesom ali zelenjavo). Za dietni učinek psu ponudite testenine brez dodatkov.  Dnevna potreba se razlikuje glede na pasmo, aktivnosti in starost vašega psa.

Kje jih lahko spremljate?