ČLANKI

Vabljeni, da si preberete članke, kateri so nastali izpod rok naših članov društva, članki se navezujejo na pasmo bull terrier in so zelo dobrodošli, da si jih preberete preden se odločate za nakup te pasme.

January 2023

GLUHOTA PRI BULTERIERJU

Način, kako pes nosi ušesa, nam daje vpogled v to, kako se fizično in čustveno počuti, "drža" ušes pa je jezik zase. Z drugimi besedami, z opazovanjem premikanja pasjih ušes lahko »slišimo«, kaj nam želi povedati.

Read more »
October 2021

PARALIZA GRLA (LARYNX PARALYSIS) PRI PRITLIKAVIH BUL TERIJERJIH

Pri paralizi grla  mišice, ki naj bi držale hrustanec odprt, da omogoči dihanje, ohromijo. Posledica je ovira dihalnih poti, saj hrustanec grla delno blokira odprtino.Kaže se kot oteženo dihanje pri katerem bulček, zaradi nezmoznosti odmika grlnih hrustancev vstran, "piska" predvsem ob vzdihu, fizičnih naporin in pitju vode.Bolezen navadno napreduje počasi in lastniki blagih in neizrazitih  znakov sploh ne opazijo, dokler ne pride do oteženega, stridoroznega dihanja, značilnega po neprijetnih vibracijskih zvokih, zaradi slabše oksigenacije krvi pa se lahko pojavijo tudi modrikaste sluznice. Pri telesnem naporu ali razburjenju se lahko  znaki tako poslabšajo, da pes potrebuje urgentno pomoč . Obstaja več oblik te bolezni :

Read more »
June 2021

MINIBUL - UVOD V VZGOJO (II)

Vzgojne težave, ki jih bi lahko imeli z minibulom, verjetno niso tiste, ki si jih predstavljate kot morebitni prvi lastnik. V glavnem ne bo šlo za to, da bi ogrožal druge pse, temveč za to, da lahko ogroža družinski duševni mir in svoj obstoj med vami.

Read more »
April 2021
February 2021

SATIN BALLS - SATENASTE PASJE BOMBICE

Hitro pripravljene kalorične pasje mesne kroglice , ki so popolne za zrediti psa,za starejše pse,pse ki potrebujejo moč po okrevanju ali kot dodatek izbirčnimi psom. Lahko se hranijo kot dodatek ali samostojno ( za samostojno prehrano je zaželjeno,da je vaš bullček navajen na surovo prehrano,da se izognete prebavnim težavam 😉 ) in tako dolgo kot želite oziroma jih potrebuje vaš pes 🙂

Read more »
January 2021

KATERO OPRSNICO IZBRATI?

Oprsnica je zelo pogosta izbira pri naši pasmi. Ker je na trgu zelo veliko ponudb, različnih tipov oprnic, bi vam radi pomagali, katera opornica je primerna ter zakaj?

Read more »